Index Vakbarát Hírportál

A Spotify bemutatott az Apple-nek

2017. szeptember 11., hétfő 11:27

Hivatalosan is szakított a Safari böngészővel a Spotify, írja az Engadet. Minderre abból jöttek rá felhasználók, hogy az Apple által fejlesztett internetböngészőből nem működik többé a Spotify webes lejátszója. Az oldalon a következő szöveg fogadja látogatókat. “Ez a böngésző nem támogatja a Spotify webes lejátszóját. Használj másik böngészőt, vagy töltsd le a Spotify asztali alkalmazását.”

Tehát aki eddig Safari böngészőben használta a zenestreamelő alkalmazást, annak váltania kell: vagy másik böngészőre (Chrome, Firefox, Edge vagy pl. Opera), vagy a letölthető applikációra. Mindez leginkább azoknak lehet roppant kényelmetlen, akik például a munkahelyükön hallgattak zenét, és nincs jogosultságuk programokat telepíteni a gépükre.

A történtekről annyi derült eddig ki, hogy a Spotify legutóbbi frissítése során ment a kukába a Safarival való kompatibilitás. Hogy ez ideiglenes állapot-e, egyelőre nem tudni, a Spotify nem közölt ezzel kapcsolatban semmit.

Egyes vélekedések szerint egy másolásvédelmi plugin miatt van az egész: a Spotify a Google Widevine nevű alkalmazását implementálta a rendszerébe, amit az Apple nem tart tökéletesen biztonságosnak, ezért a MacOS megakadályozhatja a működését. Ezt pedig a Spotify alapból el akarja kerülni, így inkább nem is adnak esélyt az összeütközésre.

Rovatok