Index Vakbarát Hírportál

A Google beszáll a terrorizmus elleni harcba

2017. szeptember 20., szerda 15:55

A Google angliai divíziója egymillió fontot, nagyjából 348 millió forintot fordít a terrorizmus elleni tartalmak finanszírozására az Egyesült Királyságban – írja a BBC. Ez a pénz csak egy része annak az ötmillió dolláros keretnek, amit a keresőcég világszinten a terrorizmus felszámolására fordít.

Theresa May brit miniszterelnök arra számít, hogy a tech cégek proaktívnak mutatkoznak azzal, hogy nem biztosítanak felületet a szélsőséges ideológiák terjesztésére. Az ENSZ közgyűléésn mondott beszédében arra fogja biztatni a vállalatokat – a Twittert, a Google-t és a Facebookot –, hogy sürgessék meg az ilyen tartalmakat kiszűrő mesterséges intelligenciák fejlesztését.

A Google támogatásából főleg az Institute for Strategic Dialogue (ISD), a brit székhelyű terroristaellenes intézmény fog profitálni. Egy független tanácsadói testületet is felállítanak; a testület tagjai akadémikusok, döntéshozók, oktatók, kreatív ügynökségek képviselői, civilek, valamint a technológiai szektor képviselői lesznek. A hasznos javaslatokhoz 2000-től 200 000 fontig terjedő finanszírozást biztosítanak.

A Google szerint az ISD-hez hasonló szakértői csoportok finanszírozásával az online és offline térben egyaránt felvehető a harc a szélsőségekkel szemben.

Rovatok