Index Vakbarát Hírportál

Megjelent a Firefox Quantum bétája

2017. szeptember 27., szerda 10:55

A Mozilla Firefox böngésző eddig a lassú oldalbetöltésről, az alacsony memóriahasználatról és a processzor túlzott terheléséről volt híres, ám ez megváltozik a most még csak bétaként kiadott Firefox Quantum verzióval.

30 százalékkal kevesebb memóriát igényel majd, mint a Google Chrome.

A processzor terhelése is változni fog, amennyiben a felhasználó gépében többmagos és több szálat kezelő CPU van. A magok közt elosztott terhelésről az új, Stylo néven ismert CSS motor gondoskodik.

Az új verzióban arra kell majd odafigyelni, hogy a legfontosabb megnyitott weboldalak az első négy böngészőfülön legyenek, mert a Mozilla által kitalált hibrid megoldás ezeknek több erőforrást juttat, mint a többi böngészőfülnek.

Természetesen ez a verzió is támogatja a beépülő modulokat, szinkronban tudjuk tartani a megnyitott böngészőfüleket a különböző eszközeinken, könnyen elmenthetjük a weboldalakat későbbi offline olvasgatásra a Pocketben, és egy gombnyomással tudunk képernyőmentést készíteni.

November közepén jelenik meg a végleges változat, szóval most már egészen kiforrott ez a béta, érdemes kipróbálni Windowson vagy Androidon.

Rovatok