Index Vakbarát Hírportál

Repülő motort fejlesztett a Kalasnyikov

2017. szeptember 28., csütörtök 11:08

A Kalasnyikov eddig leginkább olyasmit gyártott, amivel golyót lehetett repíteni bármibe, de most úgy tűnik, olyasmivel próbálkoznak, amivel embert lehet repíteni bárhova. Az orosz cég ugyanis bemutatott egy általuk fejlesztett repülő motort – írja a Popular Mechanics.

Azért a Kalasnyikov se most kezdte a járműépítést, már tavaly is bemutattak például egy félig önvezető harckocsit. Az új modellre a helyi média repülő autóként hivatkozik, bár semmi köze az autókhoz, csak manapság sok hasonló fejlesztésre aggasztják rá ezt a nevet.

A jármű nyolc pár rotor segítségével emelkedik fel a földről, az élő szövet pedig a fémvázon ül, és két joystickkal irányítja a repülést. A prototípus teljesen elektromos meghajtású, amitől egyrészt könnyebb, másrészt viszont kérdés, hogy meddig bírja egy szusszal a levegőben – feltehetően nem túl sokáig.

A cég szerint akár katonai célokra, például felderítésre vagy kommunikációra is lehet majd használni a jövőben. Hogy mikor, arról egyelőre nincs hír. Mindenesetre egyre többen próbálkoznak ilyesmivel. Csak az utóbbi hónapokban mi is megírtuk például, hogy

Rovatok