Index Vakbarát Hírportál

Nem érkeznek meg az sms-ek a Samsung Galaxy S8-ra

2017. október 10., kedd 10:18

A Samsung Galaxy S8 felhasználók az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Európában is arra panaszkodnak, hogy nem érkeznek meg a telefonra az sms-ek.

A probléma először a négy legnagyobb amerikai mobilszolgáltatónál jelentkezett, majd Kanadát, Ausztráliát, Franciaországot és az Egyesült Királyságot is elérte. Az elküldött sms-ek kimutatható hányada nem érkezik meg az S8-akra. Az eset váratlanul történt: a felhasználókat senki nem értestette, hogy kihagyás várható a szolgáltatásban.

A Guardian két mobilhálózaton is tesztelte a Galaxy S8-at. Átlagosan ötből egy sms nem érkezett meg – beleértve a kétlépcsős azonosításhoz szükséges visszaigazoló kódot is. Mivel a probléma megszűnik, ha a SIM kártyát egy másik készülékbe tesszük, úgy tűnik, hogy a hiba nem a szolgáltató oldalán jelentkezik, hanem a Galaxy S8 produkálja.

Komolyan azt hittem, hogy az anyám ősrégi kihajthatós telefonja nem küldte el az sms-eket. Erre kiderül, hogy az én vadiúj okostelefonommal van baj.

– írta egy felhasználó a Redditen. Nem ő volt az egyetlen, aki az internetes fórumokon keresett megoldást a problémára. Egy másik felhasználó szerint elképzelhető, hogy a meghibásodás nemcsak a Galaxy S8-at érinti, mert a Galaxy S7 Edge-ével sem kapta meg az sms-eket.

Az olyan üzenetküldő szolgáltatások, mint a WhatsApp vagy a Facebook Messenger mára elavulttá tették az sms-t. De bizonyos szolgáltatásokhoz kétlépcsős megerősítésre van szükség: ilyenkor a begépelt jelszavunkon túl meg kell adni egy, a telefonunkra sms-ben elküldött kódot. Ha viszont nem működik az sms-küldés, a kérdéses szolgáltatást sem használhatjuk.

A Samsung még nem kommentálta a történteket.

Rovatok