Index Vakbarát Hírportál

Kortyonként küzd a szemetelés ellen egy magyar startup

2017. október 11., szerda 13:40

Sok vállalatnál már elkezdték lecserélni a ballonos vízadagolókat hálózatra kötött eszközökre, hogy kevesebbet kelljen logisztikázni a méretes és nehéz víztárolókkal, a tíz éve ezzel foglalkozó, gödöllői központú Q&C Magyarország azonban egy ennél jóval nagyobb piacot is kiszemelt magának, és a lakossági fogyasztókat szintén rá szeretné venni a tisztított és szűrt csapvíz fogyasztására. 

Három év munkával kifejlesztettek egy kompakt méretű vízadagolót, amelyre az Indiegogo felületén hamarosan elinduló kampányban lehet majd előrendelést feladni

Céljuk az, hogy kiszorítsák a lakásokból a műanyag palackban árult ivóvizet, és egyben meghódítsák a vízforralók és vízhűtők piacát.

A környezetvédelmi indokokon kívül, azaz hogy kevesebb PET-palack fogyjon, és csak annyi vizet hűtsünk vagy forraljunk fel, amennyire éppen szükségünk van, némi csúcstechnikát is bevetnek, hogy felkeltsék a vevők érdeklődését.

A wifi és bluetooth kapcsolattal felszerelt eszközt telefonról tudjuk beállítani, például szabályozható a hűtés hőmérséklete, láthatjuk a vízfogyasztási statisztikákat, és a kütyü jelzi, hogy ideje lenne szűrőt cserélni.

A Q&C Nano naponta 36 liter vizet tud lehűteni, családi fogyasztásra van beállítva. A szűrő pedig  5700 liter vizet tud megtisztítani. A kezdő ára 360 dollár - nemzetközi piacra akarnak szállítani -, ám az Indiegogo kampányban kedvezménnyel is kapható lesz. 

Rovatok