Index Vakbarát Hírportál

Több száz embert rúg ki a Tesla

2017. október 16., hétfő 14:50

Több száz embertől válik meg a Tesla Motors, miután kijött a jelentés a cég éves teljesítményéről. A Palo Altó-i cég szombati közleménye megerősítette az elbocsátások hírét, bár azt nem árulták el, hogy a cég 33 ezer munkatársa közül hánynak mondanak fel.

Az elbocsátások különösen rosszkor jöttek a cégnek, mert minden erejükkel arra koncentrálnak, hogy eleget gyárthassanak a nemrég bemutatott elektromos autójukból, a Model 3-ból. Eddig 450 ezer megrendelés futott be, de csak 260 Model 3-at tudtak gyártani. A várakozások szerint a Tesla idén százezer járművet gyárthat.

 A San Jose Mercury News a cég mostani és egykori alkalmazottját is megkérdezte az elbocsátásokról: szerintük 400-700 embertől válhatnak meg. A leépítés az adminisztratív, az értékesítési és a gyártási területeket is érinti, noha a Teslának még mindig több száz új munkatársra lenne szüksége.

A cég vezérigazgatója, Elon Musk szerint a gyártás jövőre az ötszörösére is nőhet, így a cég értéke elérheti az 59 milliárd dollárt – vagyis többet érhet, mint a Ford.

(Guardian)

Rovatok