Index Vakbarát Hírportál

Simogatható robotcicapárna Japánból

2017. október 22., vasárnap 19:10

Japánban minden, de tényleg minden vásárlói igényre születik egy azt kielégítő termék. A macskatartóknak nehéz dolguk van, mert a miniatűr japán lakásokban ezek a szabadságszerető élőlények szörnyű károkat okozhatnak a berendezésben.

De a macska mégiscsak imádnivaló házi kedvenc. Érthető, hogy sokan nem szívesen mondanak le a macskatutujgatással járó élvezetekről. Nekik lehet izgalmas pótlék a Qoobo, ami egy

SIMOGATHATÓ ROBOTCICAPÁRNA.

A japán gyártó, a Yukai Engineering a Kickstarteren gyűjt pénzt a remek ötletre: a fej és végtagok nélküli, de farokkal rendelkező szőrös kis gépre, ami intenzíven reagál a simogatásunkra - épp úgy, ahogy egy valódi élőlény tenné.

„A farok olyan kommunikációs eszköz, ami szükségtelenné teszi a szavakat” – és ez nem Rocco Siffredi ars poeticája, hanem a Qoobo termékleírása a hivatalos honlapról. A párna formájú terápiás robotként emlegetett Qoobo tényleg mindenkinek ajánlható, aki szereti az ölébe gömbölyödő macskát. A párna észleli a simogatás intenzitását, és a farok ennek megfelelően reagál. A precíz reakciókról egy, a párnába épített gyorsulásmérő gondoskodik.

A Qoobo kétféle színben lesz kapható: barnában és szürkében. A tervezők ígérete szerint USB porton keresztül lehet majd tölteni, és 8 órányi farkcsóválásra futja egy feltöltésből.

A Qoobo várhatóan 2018 júniusában jelenik majd meg, és 100 dollárba fog kerülni. Ehhez viszont az kell, hogy sikeres legyen a Kickstarter-kampány. A cikk írásának pillanatában a kért ötmillió jenből már több mint hárommillió gyűlt össze, és még van 41 nap az akció végéig.

(The Verge | Kickstarter | Qoobo)

Rovatok