Index Vakbarát Hírportál

Érdemes a szülőknek gyakran csekkolni a gyerek Snapchatét

2017. október 31., kedd 20:42

A brit rendőrség azt tanácsolja a szülőknek, hogy gyakran nézzenek rá a gyerekeik Snapchatjére, írja a Telegraph. Erre azért van szükség a hatóság szerint, mert ez a közösségi felület lett az elmúlt időszakban a pedofilok legkedveltebb applikációja leginkább annak köszönhetően, hogy a Snapchat az igazán fiatalok körében már jóval népszerűbb, mint a Facebook vagy a Twitter.

Egy berkshire-i iskola írásban jelezte a szülőknek, hogy ellenőrizzék a gyerekeik Snapchatén egy bizonyos "CraigdDavisl999 és James Hammond profiljait, ugyanis ezek a felhasználók valószínűleg pedofilok álnéven, és környékbeli iskolásokat céloznak. A Snapchat egyelőre nem reagált a Telegraph azon megkeresésére, hogy együtt dolgoznak-e a rendőrséggel, és miért aktív még az említett két, feltehetőleg pedofil profil.

Berkshire mellett még fél tucat környékbeli iskolában voltak kénytelenek felhívni a szülők figyelmét arra, hogy pedofilok bujkálhatnak a gyerekeik Snapchat-ismerőseinek profiljai között.

Egy kifejezetten a gyerekeket védő kiberbiztonsági cég ügyvezető igazgatója szerint a közösségi média felületek, mint a Snapchat, nem tesznek eleget annak érdekében, hogy visszaszorítsák a gyerekekre veszélyes egyének jelenlétét. A szakértő szerint a közösségi médián keresztül a pedofiloknak rettentő könnyű gyerekek ezrei után kutakodni, majd kiadni magukat valaki másnak, hogy aztán veszélyes helyzetbe hozzák a mit sem sejtő kiskorúakat, fiatalokat.

A rendőrség egyelőre még senkit sem tartóztatott le az ügybe, de állításuk szerint szeptember óta több olyan ügyről is tudnak, amikor feltehetőleg pedofilok léptek kapcsolatba álnéven több iskolás korú fiatallal.

Rovatok