Index Vakbarát Hírportál

iPadbe kerül az iPhone X tudása

2017. november 9., csütörtök 10:56

Jövő tavasszal új iPadek érkeznek a nemrég piacra dobott iPhone X számos funkciójával, például vékonyabb lesz a kávájuk, és eltűnik az ujjlenyomat-olvasós kerek gomb. A Bloomberg által megszólaltatott, névtelenséget kérő szakértők azt mondják, hogy a kijelzőpanel még nem oled lesz, hanem a jól bevált lcd.

Legalább egy olyan iPad Pro méretű, 10,5 colos tablet jelenik meg jövőre, amellyel animojikat lehet majd küldeni, és a biztonságos beléptetésről az új FaceID arcfelismerő rendszer gondoskodik.

A kerek gomb eltávolításával jelentősen csökkenteni lehet a tablet méretét, centimétereket lefaragva a kávából, így az iPad sokkal kényelmesebben elfér majd a felhasználók kezében.

Az iPadek kis ideig az Apple második legfontosabb termékei voltak az iPhone után, de az eladások az elmúlt három évben csökkenő tendenciát mutattak. A legutóbbi negyedévben azonban sikerült feljebb tornászni a számokat, a darabszám 11 százalékkal nőtt, és 4,8 milliárd dollár bevételt hoztak az iPadek. Ebben nemcsak a számítógépek kiváltására szánt iPad Pro modelleknek lehetett szerepe, hanem annak is, hogy az Apple 2017 elején piacra dobott olcsóbb iPad modelleket.    

Rovatok