Index Vakbarát Hírportál

Szuperhifi lesz a Renault új autójában

2017. december 12., kedd 11:19

A hihg-end erősítőkben és hangfalakban utazó Devialet gyártja a hangrendszert a Renault új koncepciós modelljéhez. A Devialet még sosem gyártott autóhifit; ez lesz az első ilyen vállalkozásuk. Ismerve azonban az otthoni hifiben elért eredményeiket, borítékolható, hogy nem mindennapi hangzásra számíthatunk.

A francia vállalat nemcsak hangsugárzókat gyárt, saját erősítőrendszerük is van. A nappaliba szánt sokoldalú erősítőik hangjától a teljes szaksajtó elolvadt Alaszkától Zimbabwéig, és nincs kétség, hogy az apró, te hatalmas teljesítményű hangsugárzókkal is verhetetlent fognak alkotni.

A Renault a Symbioz tanulmányautóval az autonóm, internetre csatlakozott elektromos autók jövőjét akarta bemutatni. A Devialet hangrendszere ehhez tökéletes választásnak tűnik.

A Devialet-hangszórók valójában apró hangmodulok, amik hatszor kisebbek, mint egy autósba szánt hagyományos hangsugárzó. A Devialet az üres terek és üregek rezgésbe hozásával kelt hangot, egyfajta passzív hangsugárzót hozva létre. A keretszoftverekkel elérhető, hogy a hang a megfelelő hangsugárzóhoz jusson el.

Az elmélet papíron eladja magát, és a Devialet hangrendszereinek ismeretében csak reménykedhetünk, hogy egyszer a gyakorlattal is megismerkedhetünk – mondjuk akkor, amikor a hangrendszer már nemcsak egy tanulmányautóban fog feltűnni. Az biztos, hogy a Devialet nyitott az autós hangrendszerek felé is, szóval rajtuk nem fog múlni a dolog.

(TechCrunch)

Rovatok