Index Vakbarát Hírportál

Kitáncolt a Google a Tango projektből

2017. december 18., hétfő 15:29

A Google bejelentette, hogy 2018. március 1-én leállítja a Tango projekt támogatását, vagyis az Androidon lőttek a speciális hardvert igénylő kiterjesztett valóságnak (AR).

Kevesen fognak sírni érte, hiszen mindössze két gyártó volt olyan bátor, hogy egy-egy telefont felszereljen mélységet és mozgást érzékelő kamerákkal. A Lenovo a Phab 2 Pro, az Asus a Zenfone AR mobillal szállt be a Tangóba.

Azért sem okoz nagy törést a Tango bezárása, mert a Google már elindította az ARCore néven futó kezdeményezést, és ebben különleges alkatrészek nélkül oldják meg a kiterjesztett valóság kezelését.  Ezáltal több felhasználót tudnak elérni, és nem állítják a vevőket nehéz döntés elé, hogy befektessék-e a pénzüket kimondottan AR-re felkészített telefonokra.

Egyedül azoknak főhet a fejük, akik  a Tango hardverére  profi alkalmazásokat építettek, például a normál telefonokon futó appoknál sokkal pontosabban működő építészeti vagy lakberendezési szolgáltatásokat.

Persze sem a Phab 2 Pro, sem a Zenfone AR nem lett annyira népszerű, hogy komoly méretű piacot vesztettek volna az AR appok fejlesztői. A hőkamerával felszerelt CAT S60 telefon pedig jó példa arra, hogy megfelelő termékben van helye a speciális hardvernek.

Rovatok