Index Vakbarát Hírportál

Elkészült a legendás Magic Leap

2017. december 21., csütörtök 11:03

Az elképesztően sok pénzzel kitömött Magic Leap 2011 óta ígérgeti, hogy örökre megváltoztatja a számítógépek használati módját, és a retinánkra vetített képekkel olyan profin keveri össze a virtuális világot a valódival, hogy csak na. A demóvideóik sokkolóan menők, olyan nevek vannak az alapítók közt, mint a Quake 3 dizájnere és Neal Stephenson scifi író, és a Google meg az Alibaba több százmillió dollárt befektetett a cégbe.

Végre kiderült, a termék tényleg létezik. A Rolling Stone újságírója egyedülálló lehetőséget kapott a Magic Leap eszközeinek kipróbálására, ami két fő részből áll.

A Lightwear egy vegyes valóságot megjelenítő headset, tehát pont úgy működik, mint a Microsoft Hololens. A beépített kamerák és szenzorok folyamatosan feltérképezik a teret, és a mozgásunkhoz igazítják a megjelenített képet. A Rolling Stone újságírója szerint a Lightwear nagyon ügyesen kezeli a teret,

a valódi tárgyak kitakarják a térben mögöttük lévő virtuális objektumokat.

A telefonokon megjelenített kiterjesztett valóság ilyesmire nem képes, a virtuális tárgyak mindenképpen elöl vannak, tehát ha valaki besétál egy odarajzolt tárgy mögé, a rajzolt tárgy akkor is előtte lesz.

A Magic Leap azt ígéri, hogy a virtuális objektumok helyzetét megjegyzi, tehát a szomszédos szobában hagyott dolgok akkor is ott lesznek, ha később visszamegyünk megnézni.

A Lightwear a retinára vetít, és pont úgy kell ráfókuszálni a virtuálos tárgyakra, ahogyan a valódiakra

A Magic Leap azt mondja, hogy a headset 2018-ban megjelenik, és ez nem egy fejlesztői készlet lesz, hanem végleges termék. Az árról még nem beszélnek.

Rovatok