Index Vakbarát Hírportál

Drogtól fűtött titkos szexpartikon mulatnak a Szilícium-völgy férfi urai

2018. január 3., szerda 12:07

A Szilícium-völgyben nyílt titoknak számítanak az egyre általánosabbá váló szexpartik, ahol a startupvilág férfi fejesei drogmámorban mulatnak, a nőket meg akkor is kinézik, ha elmennek, akkor is, ha kimaradnak – állítja Emily Chang, a Bloomberg újságírójának februárban megjelenő könyve, amelyből a Vanity Fair közölt részleteket. A szexpartik hatása Chang szerint az üzleti életre is kiterjed.

A könyvnek már a címe ("Brotopia: Breaking Up the Boys' Club of Silicon Valley") is jelzi, hogy a techvilág melegágyának férfidominanciájáról készül lerántani a leplet, esetleg ráhúzni a vizes lepedőt. Bár Chang már két éve dolgozik rajta, különös aktualitást ad neki a 2017-et világszerte felforgató zaklatásibotrány-hullám, amely a techvilágot is elérte. Mindemellett a könyv a szexpartikon túl a szilícium-völgyi férfidominancia más aspektusait is bemutatja.

A Business Insider összefoglalója szerint a számos befektető és vállalkozó által elmondott történetekre építő könyvből többek között kiderül, hogy:

Akkor is el vagy átkozva, ha ott vagy, akkor is, ha nem.

Rovatok