Index Vakbarát Hírportál

Látványos videó készült a SpaceX új óriásrakétájáról

2018. január 3., szerda 17:32

A SpaceX hamarosan végrehajtja a Falcon Heavy nevű teherrakétája első kilövését. A tesztindításra heteken belül sor kerülhet, de Elon Musk cége addig is közzétett egy látványos drónvideót a floridai Cape Canaveral bázis egyik kilövőállásán várakozó rakétáról – írja a Techcrunch.

A Falcon Heavyt három hagyományos Falcon 9 rakétából legózták össze. A hajtóműveit már szeptemberben sikerrel tesztelték, és december közepén fotókat is láthattunk már róla, de teljes pompájában most látható először. A rakétaindító bázisra tavaly év végén érkezett meg, jelenleg az indítás előtti vizsgálatokat végzik rajta.

Az indítórakéták fölötti rakománytérben, ha minden igaz, Elon Musk saját Tesla Roadster sportkocsija kapott helyet, bár elég nehéz követni a sztorit, mert Musk először azt mondta, fellövi az autót, aztán azt, hogy csak viccelt, aztán kiderült, hogy mégse, vagyis mégiscsak megy a Tesla az űrbe.

Mivel ez lesz a Falcon Heavy első útja, könnyen lehet, hogy a rakéta nem az űrben, hanem egy nagy tűzgömb közepén köt ki – maga Musk is jelezte korábban, hogy simán benne van a pakliban, hogy elsőre nem járnak sikerrel. De hát ilyen ez az űrbiznisz.

És akkor az ígért videó:

Rovatok