Index Vakbarát Hírportál

Rekordjutalmat kapott a kínai sztárhekker

2018. január 22., hétfő 07:00

Minden eddiginél nagyobb összeget fizet ki a Google egy kiberbiztonsági kutatónak, aki hibát talált a Google Pixel telefonokban. Guang Gong 112 ezer dollárt vihet haza, ami körülbelül 28 millió forintnak felel meg.

A Gong által felfedezett támadási módszer távolról lehetővé teszi az adatlopást vagy kártékony kód futtatását a Pixel telefonokon. Ezt a hibát még augusztusban találták meg, és a decemberi frissítésben kijavították a hibát, szóval ezt már nem fogják kihasználni a kiberbűnözők.

Bár a Google igyekszik mindent megtenni azért, hogy a felhasználó jelszavának ismerete nélkül ne lehessen adatokat kinyerni a mobiljairól, Gong mára már a Pixelek szakértőjévé vált. Csapatával, a Qihoo 360 nevű vállalattól – ahol Gong dolgozik – 60 másodperc alatt feltörte az első generációs Pixelt a nagy presztízsű Pwn2Own versenyen 2016-ban, és ezzel 120 ezer dolláros díjat nyert el. A versenyen annyira sikeresek voltak, hogy különböző törésekkel összesen 520 ezer dollárt vittek haza – írta a Business Insider.

    

Rovatok