Index Vakbarát Hírportál

Tele van kamerákkal a DJI Mavic Air

2018. január 24., szerda 17:20

A DJI leleplezte a tenyér méretűre összecsukható Mavic Airt, a 12 megapixeles fotókat és 4K videókat készítő, inkább profi használatra szánt négyrotoros drónját. Ez a Mavic Pro és a kimondottan amatőr célközönségnek szóló Spark közötti űrt tölti be, úgy a képességeivel, mint az árával.

Fő kamerája 1/2,3 colos szenzort és f/2.8-as lencséket kapott, és háromtengelyes stabilizátor segíti a munkát. Képfeldolgozó szoftverével 25 fényképképből összefűzött 32 megapixeles panorámaképet lehet összeállítani. Videóból 4K felbontáson 30 fps-sel lehet dolgozni, full hd-n 120 fps-es lassított felvételek készíthetők. A beépített 8 GB tárhely kissé szűkös, úgyhogy egészen biztosan szükség lesz microSD kártyára.

De nem is a fő kamera az igazán nagy szám a Mavic Airben, hanem a vázon elhelyezett hat másik kamera, amelyek a navigációt segítik.

Elöl, hátul és alul két-két kamera van a drónon. Elhelyezkedésüknek köszönhetően a fedélzeti navigációs rendszer ki tudja számolni a tér mélységét, az objektumok távolságát, így könnyebben elkerülhető az ütközés. Két infravörös szenzort is van az Air-en, a drón ismeri az aktuális dőlését, és persze gps lövi be a földrajzi helyzetét.

A Mavic Air egyszerre tizenhat objektum mozgását tudja nyomon követni, és az operatőr döntheti el, hogy melyiket után repüljön. A távirányító, ami része a csomagnak, 2,4 vagy 5,8 GHz-en kommunikál a drónnal. A benne dokkolt mobilon 720p minőségű streamet lehet fogadni.

Sport módban közel 70 km/órás sebesség elérhető, a száguldozás azonban igencsak lecsökkenti az amúgy sem túl hosszú repülési időt. A 430 grammos eszköz a beépített 2375 mAh-s aksiról 21 percig tud a levegőben maradni. Az ára 800 dollárról indul. 

Rovatok