Index Vakbarát Hírportál

Itt egy válasz az informatikushiányra

2018. január 26., péntek 12:50

Született egy válasz arra a problémára, hogy több tízezer informatikus hiányzik a magyar gazdaságból. Idén elindul egy teljesen új felsőoktatási képzés, a budapesti BME-VIK és a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara veszi fel a kínálatába az üzemmérnök informatikus (Bprof) szakot.

Ezen a szakon kevesebb lesz az elméleti tárgy (például matematika, fizika) és jóval több a gyakorlati óra, amikor projekteken dolgoznak a hallgatók. Az egésznek az a célja, hogy a végzettek minél hamarabb el tudjanak helyezkedni, és piacképes tudással rendelkezzenek.

Van egy igen lényeges különbség a piaci szereplők által kínált programozói tanfolyamokhoz képest: a Brpof szakot elvégzők továbbtanulhatnak MsC szinten, ha elvégzik a különbözeti tárgyakat.

Ez az egész annyira friss, hogy a Magyar Akkreditációs Bizottság csak idén január 12-én hagyta jóvá az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által javasolt képzés indítását. A felvi.hu oldalán az Üzemmérnök-Informatikus szakot kell keresni, a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) és a Pannon Egyetem kínálatában, de csak január 30-tól lesz elérhető. Jelentkezni pedig február 15-ig kell, elektronikusan.

Rovatok