Index Vakbarát Hírportál

A LogMeIn 342 millió dollárért vesz netes kommcéget

2018. február 9., péntek 11:43

Cégvásárlásról tett bejelentést pénteken a magyar alapítású, mára globális nagyvállalattá vált LogMeIn. Az Indexhez eljuttatott közlemény szerint az információ- és kommunikációtechnológiai cég felvásárolja a Jive Communications-t, vagyis “a felhőalapú telefonos megoldások és az egységes kommunikációs (Unified Communications, UC) szolgáltatások egyik vezető, egyben az egységes kommunikációs piac (Unified Communications-as-a-Service, UCaaS) egyik leggyorsabb ütemben növekedő szereplőjét”.

A Jive Communications teljes részvényállományát a LogMeIn száz százalékos tulajdonában álló leányvállalata, a LogMeIn USA, Inc. veszi meg 342 millió amerikai dollárért.

A LogMeIn további legfeljebb 15 millió dollárt fizet még, ha a tranzakció lezárultát követő két év alatt sikerül elérni bizonyos előre meghatározott célkitűzéseket.

Az összeolvadás megvalósulása különböző feltételektől függ. Ezek egyike, hogy ki kell várni a versenykorlátozások szigorításáról szóló 1976-os Hart-Scott-Rodino törvény hatályos változatában előírt várakozási idő leteltét, és be kell szerezni a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) jóváhagyását, valamint teljesíteni kell bizonyos további szokásos ügyletkötési feltételeket is. Az ügylet bizonyos szabályozói jóváhagyások és a szokásos ügyletkötési feltételek teljesülésének függvényében várhatóan 2018 második negyedévében fog lezárulni.

A felek tervei szerint a tranzakció lezárultát követően továbbra is John Pope, a Jive Communications vezérigazgatója fogja vezetni a Jive Communications üzletágat, és közvetlenül Bill Wagnernek, a LogMeIn cégvezetőjének tartozik majd beszámolási kötelezettséggel.

A LogMeIn vezetői abban bíznak, hogy az ügylet fel fogja gyorsítani a cég teljes egységes kommunikációs és kollaborációs (UCC) stratégiájának megvalósítását, és nagyban kibővíti a LogMeIn népszerű kollaborációs portfólióját, egyesítve a LogMeIn piacvezető megoldásait (GoToMeeting, a GoToWebinar, az OpenVoice és a join.me) a Jive innovatív és díjnyertes egységes kommunikációs (UC) termékeivel.

A LogMeIn a webkonferenciák és a web-alapú rendezvények területén is piacvezetőnek számít. Kollaborációs portfóliója havonta 25 millió felhasználót, hétmillió megbeszélést és több mint 900 millió percnyi konferenciát szolgál ki. Az oremi (Utah állam) központú Jive Communications magánkézben lévő, kockázati tőkéből finanszírozott társaság, melynek irodái az Egyesült Államokban, Kanadában és Latin-Amerikában működnek.

A Jive a vetélytársainál is gyorsabban bővül a világszerte több mint 20 000 ügyféllel rendelkező, gyorsan növő egységes kommunikációs piacon, és “ágazati szinten a legjobbnak számító Net Promoter Score-ral (NPS) büszkélkedő Jive világszerte komoly hírnevet vívott ki magának a termékei révén kínált innovatív technológiával, elegáns és intuitív felhasználói élménnyel, egyszerű, skálázható termékszolgáltatási modelljével és a kategóriájában legjobbnak számító ügyfélszolgálati tevékenységével” – fogalmaz a közlemény.

2017 májusában közzétett „Worldwide Unified Communications and Collaboration Forecast, 2017–2021” (Globális egységes kommunikációs és kollaborációs előrejelzés 2017-2021) című felmérésében az IDC arról számolt be, hogy a UCC-piac teljes globális árbevétele 2017-ben eléri a 33,8 milliárd dollárt. Amint az a LogMeIn által befektetők számára megtartott, Investor Day nevű rendezvényen a közelmúltban elhangzott, a társaság becslése szerint a teljes kiaknázható piaci lehetőség ebből a teljes összegből több mint 25 milliárd dollárt tesz ki.

Rovatok