Index Vakbarát Hírportál

Százezrek gyűlölik az új Snapchatet

2018. február 13., kedd 13:00

Mostanáig több mint hatszázezren írták alá azt a petíciót, amiben a Snapchat-felhasználók azt követelik, hogy állítsák vissza az alkalmazás régi dizájnját.

A múlt héten megjelent frissítés több ponton megváltoztatta a kezelőfelületet, és elválasztotta a médiatartalmakat a barátok által megosztott tartalmaktól. A Snapchat Stories – a 24 óra után eltűnő képek és videók megosztására szolgáló sztorifolyam – összekeveredett az önálló snapekkel és a csetüzenetekkel.

A Remove the new Snapchat update nevű petíciót a Change.org oldalon osztotta meg egy ausztrál felhasználó, Nic Rumsey.

Sok felhasználó úgy látja, hogy az alkalmazás használata nemhogy nem lett egyszerűbb, hanem az új lehetőségek miatt bonyolultabbá vált. A felhasználók körében tapasztalható általános elégedetlenség miatt sokan a VPN-alkalmazások használata mellett döntöttek - ennyire idegesítő az új frissítés. A petíció célja, hogy meggyőzzük a Snapet: állítsák vissza a korábbi, a 2018-as frissítés előtti verziót.

– olvasható a petíció szövegében.

A frissítés csakugyan sok embert kiborított a tinédzserektől a hírességekig; sokan panaszkodnak, hogy az új kezelőfelület átláthatatlan és nehéz használni. A modellként és tévés műsorvezetőként elhíresült Chrissy Teigen a Twitteren panaszkodott, feltéve a költői kérdést: hány embernek kell gyűlölnie egy frissítést, hogy foglalkozzanak vele?

I’m seeing this same comment so often. I liked that you guys felt like we were friends. I’m sad it doesn’t feel like that anymore. How many people have to hate an update for it to be reconsidered? https://t.co/PI7OAf9Qlg

— christine teigen (@chrissyteigen) February 9, 2018

Más felhasználók amiatt elégedetlenkedtek, hogy az alkalmazás automatikusan frissült, és a művelet közben az archivált adatok és üzenetek egy része elveszett.

A Snap a fentiek ellenére nem tervezi, hogy visszaállítják a korábbi verziót. Egy hivatalos közleményben a vállalat szóvivője azt mondta, hogy egy ekkora frissítést, mint a mostani, tovább tart megemészteni, de remélik, hogy a közösség élvezni fogja, amint hozzászoknak. 

(The Guardian)

Rovatok