Index Vakbarát Hírportál

Már egymillióan gyűlölik a Snapchatet

2018. február 15., csütörtök 10:19

Hétfőn írtuk meg, hogy a felhasználók lázadoznak a Snapchat új dizájnja miatt. A szoftver régebbi verziójának visszaállítását követelő petíciót addig hatszázezren írták alá. Mostanra a tiltakozók száma elérte az egymilliós határt.

Nic Rumsey, a petíció indítója szerint elfogadhatatlan, hogy egyeseknek VPN-t (virtuális magánhálózatot) kell használniuk, ha az alkalmazás régebbi verzióját akarják futtatni. A Snapchat új verziója ugyanis kérdés nélkül telepíti magát, a korábbi viszont máshogy nem elérhető. Sokan viszont még a VPN-nel járó kényelmetlenségeket is vállalják – inkább, mint hogy az új Snapchat-felülettel kelljen küszködniük.

Rohan Midha, az influencerek marketingjével foglalkozó PMYB ügyvezetője a BBC-nek azt mondta: komoly hiba volt a Snapchat részéről, hogy eltüntette a barátlistából a hírességeket és az influencereket. Midha szerint a Snapchat nem ismerte föl, hogy mekkora ereje van az influencereknek az alkalmazásban: az emberek azért követik őket, mert kedvelik őket, a Snapchat viszont márkanévként tekint rájuk.

Azt Midha sem gondolja, hogy a Snapchat visszatáncolna, és maga a Snapchat is hivatalos közleményben szögezte le, hogy nem vonják vissza a változtatásokat.

(BBC News)

Rovatok