Index Vakbarát Hírportál

Túl nagy az orra a szelfiken? Inkább az a baj, hogy kicsi a keze

2018. március 2., péntek 09:16

A szelfik 30 százalékkal is eltorzíthatják az arcot – állapítja meg egy plasztikai sebész által vezetett új kutatás. Dr. Boris Paskhover egész rendes, hogy inkább a közismert vizuális torzításra hívja fel a figyelmet, és nem mondjuk instant műtéti beavatkozást javasol a nagy orruk miatt megszomorodóknak.

Az ideális szelfitávolság a tanulmány szerint másfél méter, amire persze a szelfibotok megoldást jelentenek (ahogy az is, ha leállunk a szelfikkel.) A magát tudományosnak beállító  kutatás szerint  a nagyon közelről, alig 30 centis távolságból készített szelfiken az orr mérete akár 30 százalékkal nagyobbnak látszódhat a valóságosnál.

A plasztikai sebész azt állítja, hogy sok páciense szelfikkel próbálta meggyőzni arról, hogy túl nagy az orra. Kicsit nehéz elképzelni, hogy egyesek testsémáját valóban ennyire befolyásolja a szelfizés, ahelyett mondjuk, hogy belenéznének egy tükörbe, Paskhover mindenesetre a cáfolat érdekében matematikai számításokba és vizuális kísérletezésbe fogott. A mérések szerint másfél méter az ideális szelfitávolság, azalatt különösen az orr tűnik a valóságosnál nagyobbnak.

Rovatok