Index Vakbarát Hírportál

Elindult a magyar hightech vízadagoló kampánya

2018. március 17., szombat 18:39

Szombaton elindult a kompakt Q&C Nano vízadagoló közösségi finanszírozási kampánya az Indiegogo felületén, és a magyar családi startup azt reméli ettől, hogy sikerül betörni a nemzetközi piacokra. A gödöllői vállalat tíz éve a víziparban dolgozik, korábban ballonos vízadagolókkal foglalkoztak, és három éve vágtak bele az új termék kifejlesztésébe.

A hightech szűrővel felszerelt vízadagoló tud forralni és hűteni, és rácsatlakoztatható a hálózatra. Wifi és bluetooth kapcsolattal rendelkezik, így is lehet szabályozni a hőmérsékletet, a felhasználó pedig értesítést kap, ha cserélni kell a szűrőt.

A kütyü nyomon követi a használati szokásokat, hogy ne dolgozzon fölöslegesen. Az energiával való spórolás fontos része a Q&C kampányának, miként az is, hogy az otthoni eszközzel csökkenteni szeretnék a PET-palackos vizek forgalmát, és ezáltal kevesebb műanyag hulladék kerüljön az óceánokba. Ezt a céljukat a WWF magyar képviselete is elismerte, és a kampány bevételeinek egy részét a szervezet kapja meg. 

A Q&C Nano naponta 36 liter vizet tud lehűteni, családi fogyasztásra van beállítva. A szűrő pedig  5700 liter vizet tud megtisztítani. A méretében van a fő újdonság, a legtöbb hasonló rendszer ugyanis sokkal nagyobb méretű, azokat vállalati irodákban használják.    

 

Rovatok