Index Vakbarát Hírportál

Modern netet visznek a Bakonyba

2018. március 21., szerda 14:23

Az Európai Unió adófizető állampolgárainak pénzéből, amit az álmos hétköznapokon csak uniós forrásként emlegetünk, a Zirc környéki településekre is eljut a modern szélessávú internet. A járás jó néhány településén mostanáig csak szélsőségesen lomha nethozzáférésre lehetett előfizetni, sok esetben a fölső határ az 5 megabit volt, amiről egy miniriportban is megemlékeztem 2016 nyarán.

Most viszont az Invitel 359 millió forint uniós támogatásból és némi önerőből a járás tizenhárom településére behúzza az üvegszálat, egészen a háztartásokig, és ennek hála a későbbiekben akár a gigabitig feltornászható lesz a net sebessége.

Első körben 250 megabit per másodperces sávszélességű lesz a legnagyobb internetes csomag, és emellett IPTV-re is elő lehet fizetni, 94 tévé- és rádiócsatornával, köztük 35 HD felbontású adással.

A modern hálózatot várhatóan 2018 októberében adják át

A települések központjában, ahogy a Szupergyors Internet Program keretében lebonyolított fejlesztéseknél ez lenni szokott, ingyenesen hozzáférhető wifi hotspotot is kiépítenek a településeken.

Az Invitel az alábbi településeken fejleszt a zirci járásban:

Rovatok