Index Vakbarát Hírportál

Valami fényvisszaverő izé repült Arizona fölött

2018. március 26., hétfő 15:34

Két repülőgép pilótája azonosítatlan repülő objektumot, bulvárosabb nevén: UFO-t észlelt Arizona állam déli része fölött múlt hónapban - írja a HuffingtonPost . Egyikük, az American Airlines légitársaság pilótája azt mondta, hogy több mint 12 ezer méter magasan volt az erősen fényvisszaverő objektum.

Az eset február 24-én történt, egy Learjet pilótája jelentette az objektumot az Albuquerque légiirányítási központnak, miközben Délkelet-Arizona sivatagjai fölött repült. A légiirányítók megkérték az American Airlines közelben haladó utasszállító gépének a pilótáját, hogy ugyan nézzen már fölfelé, lát-e valamit, és megerősítette:

valami áthaladt 600-900 méterrel fölötte.

Megkérdezték, hogy szerinte mi lehet az, de halvány elképzelése sem volt. Abban biztos volt, hogy nem a Google egyik internetet sugárzó léggömbjét látta. A légiirányítók pedig azt nem tudták megerősíteni, hogy bármilyen más repülőgép lett volna arrafelé.

Az objektum repülési magassága jóval túltesz azon, ahová az amatőr drónokkal felmerészkednek, a léggömböket és a titkos kísérleti repülőket azonban nem lehet kizárni. Az észlelés 160 kilométeres körzetében kettő, 800 kilométeres körzetben pedig sok más katonai légitámaszpont található, ugyanakkor az is tény, hogy a tesztelésekbe általában beavatják a légiirányítókat, hogy elkerüljék az incidenseket.

Rovatok