Index Vakbarát Hírportál

Az Amazon saját Internetet fejlesztett

2018. április 18., szerda 21:01

Új androidos mobilböngészőt fejlesztett az Amazon. A Google Play Store-ból letölthető alkalmazást a fantáziadús Internet névre keresztelték. A böngésző már március óta elérhető az alkalmazásboltban, de az európai felhasználók (még?) nem telepíthetik föl.

Az Internetet úgy optimalizálták, hogy kevesebb adatforgalmat bonyolítson és kevesebb helyet foglaljon a telefonon. Az Amazon hivatalosan nem jelentette be az Internet létezését, csak a TechCrunch szerkesztői szúrták ki a Play Store-ban. A böngésző futtatásához 5.0-ás verziószámú Android szükséges, és egy indiai lakcím, mivel az Internet még csak ezen a piacon érhető el.

Az Internet leginkább a Facebook Lite-ra, a YouTube Góra vagy a Gmail Góra emlékeztet; ezek az eredeti mobilalkalmazások áramvonalasított verziói. Ugyanolyan funkciókat kínálnak, mint az alapverziók, de kevesebb erőforrást és tárhelyet igényelnek, és akadozó internetkapcsolattal is használhatók. Az amerikai cégek szívesen nyitnak fejlődő országok felé, de az itt kapható olcsóbb telefonok és a gyengébb internetkapcsolat csak az appok karcsúsított verzióinak futtatására elég.

(The Verge | TechCrunch)

Rovatok