Index Vakbarát Hírportál

Véget érhet a Google Play Music pályafutása

2018. április 25., szerda 08:46

A hét éve elindított Google Play Music idén év végén bezárhat, hogy átadja a helyet egy még csak pletykaszinten létező új zeneszolgáltatásnak, a Youtube Remixnek - írta a Driodlife. Korábban csak arról beszélt a Google, hogy a Youtube Music és a Play Music termékfejlesztő csapatait összefogja, ám egyik szolgáltatás bezárásáról sem volt szó eddig.

A Remixről először tavaly decemberben írt a Bloomberg, és a hírügynökség akkori értesülései szerint márciusban kellett volna elindulnia. Ez lenne az a szolgáltatás, amely képes felvenni a versenyt az Apple és a Spotify szolgáltatásával, amelyekre 38 illetve 71 millió ember fizet elő világszerte. 

Egyelőre annyit mondtak a Youtube szóvivői, hogy minden változtatást nagyon megfontolnak, és meghallgatják a felhasználók tanácsait.

Nagyon esélyes, hogy a versenyben maradáshoz szükség lesz valamilyen változtatásra, mert a Google szolgáltatása most fölöttébb kaotikus. Van egyrészt a Play Music, amelyen előfizetve lehet dalokat hallgatni, és van a Youtube Music Key (később Youtube Red névre átkeresztelve), amely szintén pénzért kínálnak reklámmentes, jó minőségű zenei és egyéb videókat.  

Rovatok