Index Vakbarát Hírportál

Áll az Ügyfélkapu, nem tudni meddig

2018. április 26., csütörtök 12:48

Hajnal óta nem működik több állami informatikai rendszer, ami érinti többek közt az Ügyfélkapu magyarorszag.hu címen elérhető nyilvános szolgáltatását, valamint az intézmények - például bíróságok - által használt elektronikus küldeménykezelő rendszert.

A Központi Rendszert üzemeltető NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. jelzése alapján az elektronikus küldeményeket kezelő informatikai rendszer előre nem látott hibája miatt 2018. április 26. napján 03:48 pertől bizonytalan időpontig az elektronikus ügyintézés (beadványok érkeztetése, kiadványok kiküldése) szünetel. Az üzemkiesés végét külön közleményben jelezzük.

- írja a bíróság.hu.

A rendszerleállásról és a várható újraindulásról megkérdezük Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt-t (NISZ).

Egyelőre annyit sikerült megtudni csütörtök délután 15:35 perckor, hogy 

a NISZ Zrt. által működtetett honlapokon elérhető komplex szolgáltatásokban a fennakadásokat szoftverhiba okozza, amelynek elhárításán a NISZ és az Oracle szakemberei folyamatosan dolgoznak. 

A hiba elhárításáig az ügyfelek szíves türelmét kérik. Azt tehát még nem tudjuk, hogy mikor lesz megint elérhető az Ügyfélkapu. 

Frissítés: 

Újra elérhetők a NISZ által üzemeltetett honlapok. 19:33 órakor a  NISZ Zrt. szakemberei elhárították a hibát, ezzel a szolgáltatások ismét teljes körűen működnek.

Rovatok