Index Vakbarát Hírportál

Visszakerül a Withings alapítójához, amit a Nokia megvett tőle

2018. május 2., szerda 18:00

A Nokia bejelentette, hogy a lakossági használatra szánt egészségügyi- és fitneszeszközöket gyártó részlegét eladja annak, akitől 2016-ban megvette: Éric Carreel, a Withings társalapítója tenné rá a kezét a kütyükre. Fontos megjegyezni, hogy ez a Nokia a hálózati eszközöket gyártó cég, és nem a telefonok márkanevét licencelő HMD Global.

Még nem derültek ki a visszavásárlás részletei, de az már biztos, hogy a finn cég komoly veszteséggel adja el a részleget, amit 191 millió euróért szerzett meg, és egy évvel később 141 millió eurót kellett leírnia miatta.

A Verge által megszerzett dokumantumokban az áll, hogy a digitális egészségügy sehogy sem tud szerves részévé válni a cégnek, ezért inkább kiszállnak a fogyasztói termékek gyártásából, és megmaradnak a mobilhálózati berendezéseknél, szolgáltatásoknál, és a licencelésnél.

Pénzügyileg sem számított sokat a kütyübiznisz. A Digital Health részleg az idei első negyedévben 16 millió eurós forgalmat ért el, ami kerekítési hibának is kicsi a Nokia teljes, 4,9 milliárd eurós forgalmához képest.

Az még kérdéses, hogy mi lesz az eredeti Withings márkanév sorsa, miután a Nokia megszabadult tőle, és idén már az összes eszközét - karórát, fitneszpántot, mérleget, hőmérőt - a saját nevén dobta piacra.

Rovatok