Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett az Apple Watch gyilkosa

2018. május 8., kedd 14:33

A március közepén bejelentett Fitbit Versa megérkezett Magyarországra, és sokkal elérhetőbb áron, mint a tavaly év végén bemutatott Ionic. A Versa formája sokkal szelídebb, a tech zsargonban ezt nevezik lekerekített sarkú négyzetnek, ami azt jelenti, hogy leginkább az Apple Watch kinézetére emlékeztet.

Ebben az órában nincs 4G és gps (a földrajzi adatot a telefonból tudja kinyerni), viszont pár tízezer forinttal olcsóbb a szögletes, inkább profi sportolóknak szánt Ionicnál. Az akkuideje kicsit kevesebb, de még így is kiváló, állítólag négy napig bírja. Emellett vízálló, a könnyen kezelhető Fitbit OS rendszer fut rajta, méri a pulzusunkat, és a beépített virtuális edző különféle gyakorlatokat tud javasolni a felhasználónak. A Deezer online zenestream szolgáltatása pedig offline módban is működik az órával, háromszáz dalt lehet lementeni az óra memóriájába. Sajnos a Spotify még nem érhető el az órán. 

Lényeges a 60-65 ezer forintért kapható Versával kapcsolatban, hogy ugyanaz a szenzorcsoport dolgozik benne, mint amit a jóval drágább Ionicban megtalálunk. 

Tudatos testek

A Fitbit egyik fő célja az, hogy az emberek tudatosabban foglalkozzanak az egészségi állapotukkal, és úgy tartják, hogy ennek jó módja a rendszeres mérés. Aki elkezdi mérni az állapotát, és jobban megismeri a testének működését, az hajlamosabb változtatni a viselkedésén - mondta Rares Florea, a vállalat regionális menedzsere.

A hazai bemutatóval egy időben a Fitbit kiadta az órához tartozó telefonos app feltuningolt verzióját, amely - egyelőre csak iOS-en és Windowson - a nők menstruációs ciklusát is nyomon tudja követni, ugyanott, ahol mindenki más a sportaktivitásáról és az alvásáról lát információkat. A hölgyek ezzel megismerhetik a Fitbit becslését többek közt arról, hogy mikor termékenyek. Ez a funkció a napokban válik elérhetővé, fokozatosan jelenik meg a felhasználóknál.

A Versával a nőket és férfiakat egyaránt megcélozza a Fitbit, és ennek érdekében az óra több tucat különféle szíjjal kapható.

Rovatok