Index Vakbarát Hírportál

Európába jön magyarázkodni Zuckerberg

2018. május 16., szerda 17:56 | aznap frissítve

Akár már jövő héten az Európai Parlament elé állhat Mark Zuckerberg a Cambridge Analytica botrány miatt, miután szerdán kiderült, hogy elfogadta a testület meghívását – írta Twitterén Antonio Tajani az EP elnöke.

A Facebook alapító vezérigazgatója, Mark Zuckerberg elfogadta a meghívásunkat és amint lehet, eljön Brüsszelbe, remélhetőleg már a jövő héten.

– írta Tajani, hozzátéve, hogy az európai polgárok megérdemelnek egy teljes és részletes magyarázatot a Facebook-vezértől, ő pedig üdvözli a döntést, szerinte ez egy lépés a bizalom visszaállítása felé.

Zuckerberg európai meghallgatásán minden releváns bizottság képviselteti majd magát, a hangsúly pedig elsősorban az Európában lezajlott választásokra gyakorolt lehetséges hatásokon lesz majd.

Tajani egyébként április végén tett közzé egy írást arról, hogy Zuckerbergnek meg kellene jelennie az EP előtt a március közepén kirobbant Cambridge Analytica botrány miatt, erre reagált most a Facebook vezérigazgatója.

Mark Zuckerberg, Facebook CEO and founder, has accepted our invitation. He will come to the European Parliament. My full statement * pic.twitter.com/FdmuDPl8Wb

— Antonio Tajani (@EP_President) 2018. május 16.

Rovatok