Index Vakbarát Hírportál

Emberek megfigyelésével tanul az Nvidia robotja

2018. május 22., kedd 10:01

A robotok hatalomátvétele még egyszerűbbé vált az Nvidia vasárnap bemutatott új mélytanuló rendszerének köszönhetően. A gépnek annyi is elég, hogy végignézze, mit csinálnak mellette az emberek, és utána el tudja végezni pontosan ugyanazt a mozdulatsort.

Elvileg arra jó ez a rendszer, hogy a gépek és az emberek gördülékenyebben tudjanak egymás mellett dolgozni. Na persze, biztosan így is van, és véletlenül sem arról van szó, hogy a robotok pár perc alatt elvehetik az ember munkáját.

A videón látható demó meglepően silány minőségű ahhoz képest, hogy mit láttunk korábban autóipari demókban, amikor mozgó objektumokat kellett felismerni és valós időben nyomon követni a járművekre szerelt kamerákkal. Az alapján feltételezhető, hogy ez a mélytanuló rendszer a kockák ákombákomnak tűnő leképezésénél jóval pontosabban is tudna működni, komolyabb feladatokat képes utánozni.

Senki ne lepődjön meg, amikor a HR-osztályról egy napon beállít valaki egy robottal, és csak annyit kér, hogy adjon magunk mellett egy kis helyet a gépnek.

Rovatok