Index Vakbarát Hírportál

Kártyával is fizethetünk a londoni utcazenészeknek

2018. május 29., kedd 10:30

Londonban debültált a világ első olyan kártyás fizetési rendszere, amit a rendszerint aprópénzből élő utcazenészek is igénybe vehetnek. A rendszert a svéd iZettle fejlesztette.

Sadiq Khan, London főpolgármestere szerint az új módszerrel több londoni támogathatja a tehetséges utcazenészeket. A szolgáltatás vasárnapi bejelentésén Khan azt mondta, a rendszer véglegesítésére a sikeres tesztidőszak után kerülhet sor. A rendszerhez szükséges kártyaolvasót okostelefonokhoz és más kütyükhöz is csatlakoztatni lehet.

Charlotte Campbell főállású utcazenész, aki szintén részt vesz a programban, kétheti tesztelés után azt mondta, hogy a rendszer jelentősen növelte a támogatás mértékét.

„Egyre többen használják az érintéses fizetést, miközben énekelek, és ha egyvalaki adakozik, gyakran a többiek is követik a példáját.”

A Busk in London – a szervezet, ami az iZettle-vel együttműködve fejlesztette a rendszert – azt mondja, az új fizetési eszközt hónapokon belül mindenki igénybe veheti a brit fővárosban.

A kártyás leolvasó rendszer a svéd iZettle fejlesztette. A 2010-ben Stockholmban alapított cég bank- és hitelkártya-leolvasó gyártással kezdte az ipart, de a közelmúltban e-kereskedelmi platformmá alakultak. A céget május elején vásárolta föl a PayPal, 2,2 milliárd dollárért.

(BBC News)

Rovatok