Index Vakbarát Hírportál

Gépesítették a háttemegkivagyot

2018. május 31., csütörtök 12:34

Fogjon egy darab papírt, szedje össze a józan eszét, mérje fel a szociális igényeit, valamint a tespedős kanapéjától a bejárati ajtóig vezető út hosszát, és számszerűsítse, hogy mennyit érne meg önnek, ha valaki becsöngetne, és nem kéne felkelnie, csak hogy kicammogjon a bejárati ajtóig, a kukucskálólyukon keresztül megnézze, hogy ki az, majd kiordítson neki, hogy hát te meg mit akarsz.

Ha a számszerűsítésnél 229 fontnál, azaz mai árfolyamon 83 231 forintnál alacsonyabb összeg jön ki, akkor önt alighanem teljesen hidegen hagyja a Nest Hello, a 4:3-as képarányú, 160 fokos rálátási szöget biztosító kamerával felszerelt okoscsengő, ami pont ennyibe kerül. A Google Assistanttel kombinálva 1080p felbontásban videóstreamelheti a telefonunkra az ajtónk előtt okoscsöngető akárkicsoda képét, a beépített zajszűrős mikrofonnak köszönhetően pedig még akkor is tisztán hallhatnánk, amint kifejtené, hogy mit akar, ha a háttérben egy kukásautó éppen bedarálna egy taligányi fehérfülű kabócamajmot (Callicebus donacophilus). Amik egyébként természetes közegükben, a bolíviai esőerdőben artikulálatlanul üvöltöznek egymással, és nincs okunk feltételezni, hogy kukásautóba darálás során több önmérsékletet tanúsítanának.

Hát ennél tényleg érdekesebb, hogy vannak emberek, akik halálra rémülnek az epertől, de ha önt nem hagyja teljesen hidegen a Nest Hello, nyilván eszébe jutott, hogy a 4:3-as képarányú kamera hogy streamelhet 1080p felbontású videót, mikor az egy 16:9-es képarány, de a közlemény erre nem tért ki. Méltatják viszont az előfizetési modellt, ami némi extra felárért még videórögzítési lehetőségekkel és arcfelismerővel is kombinálhatja az okoscsengőt, így minden vendégváró boldogan élhet, amíg jogosulatlan adatgyűjtés miatt el nem viszi őket a GDPR.

(Wired UK)

Rovatok