Index Vakbarát Hírportál

Kínában kínai drón szállítja a kínai kaját

2018. június 1., péntek 09:17

Zöld utat kaptak a kínaiétel-szállító kínai drónok Kínában. A kínai Alibaba tulajdonában lévő kínai ételszállító cég, az Ele.me engedélyt kapott a kínai hatóságoktól, hogy kínai kaját szállítsanak a kínai Sanghajban található Jin-san Ipari Parkban dolgozó kínaiaknak. A kínai drónok a kínai park 58 négyzetkilométeres területén, 17 útvonalon kaptak repülési engedélyt.

A kínai megrendelők 20 percen belül megkapják a megrendelésüket. Több mint 100 kínai étterem csatlakozott a szolgáltatáshoz; az ő kínai ételeiket fogják szállítani az ipari parkba. A kínai South China Morning Post napilap szerint a kínai drónok minden megrendelésnél ugyanazt az utat teszik meg a kínai légtérben: a gyűjtőponton begyűjtik a kínai kaját, majd a szállítási pontig repülnek a csomagokkal, ahol a kínai megrendelők átveszik őket.

A szolgáltatást indító kínai Ele.me szerint a drónok használatának köszönhetően sok kínai jüant spórolhatnak a működési költségből, legalábbis ahhoz képest, hogy mennyit kéne, ha kínai robogókkal vinnék ki az ipari parkba a kínai kaját a kínai motoros futárok. Az Ele.me tavaly szeptemberben kezdett kísérletezni a kínai gyártmányú E7 drónokkal, amik hatkilós csomagokat szállíthatnak 20 kilométeres távolságba, 65 kilométeres óránkénti csúcssebességgel.

(BBC News)

Rovatok