Index Vakbarát Hírportál

10 ezer embert rúgnak ki a T-Systemstől

2018. június 21., csütörtök 18:48

10 ezer embert bocsát el a Deutsche Telekom az óriáscég IT-szolgáltatásokkal foglalkozó T-Systems üzletágában - jelentette az AFP hírügynökség. A német telekommunikációs cég három év alatt tervezi levezényelni a leépítést, és ezzel 600 millió eurót spórol majd meg. A tízezer kirúgott emberből hatezer a német anyacégtől távozik, a többiről egyelőre nincs információ. A DT-nek van magyar T-Systems részlege is, leginkább a tavalyi BKK-botrányról emlékezhetünk rájuk. A hazai T-Systemset megkérdeztük, mennyiben érinti őket a leépítés, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Frissítés: "A magyar T-Systemset mindez nem érinti, nem tulajdonosa az elbocsátásokban érintett nemzetközi T-Systems. Hazánkban még vesznek is fel embereket." - tudtuk meg a Magyar Telekom sajtóosztályától.

A T-Systemsnek most 37 ezer alkalmazottja van (ebből 18 ezer Németországban), vagyis kicsit több, mint minden negyediknek felmondanak. Az átszervezés nem áll meg ezzel, a jelenleg 230 különféle fiókcéggel működő cégszervezetet 20-ba fogják összevonni. A szakszervezetek azt ígérik, keményen ellen fognak állni.

A T-Systems veszteséggel üzemelt, de maga az anyacég Deutsche Telekom nyereséges, a legutóbbi pénzügyi negyedévet közel egymilliárd eurós profittal zárta.

Rovatok