Index Vakbarát Hírportál

Instagram Lite készült az olcsó mobilokhoz

2018. június 29., péntek 10:05

Minden különösebb felhajtás nélkül megjelent a Google Play Áruházban az Instagram pehelykönnyű verziója, az olcsóbb mobilokhoz elkészített Instagram Lite. Az appbolt keresőjébe nem érdemes beírni a nevét, mert csak egy rakás félrevezető klónt találunk. Itt van az app hivatalos oldala - Instagram Lite

Az alkalmazás alig foglal tárhelyet a telefonon, csupán 573 kilobájtos, miközben az eredeti verzió nagyjából ötvenszer több helyet igényel. A könnyített verzió állítólag gyorsabban betöltődik, és kevesebb adatforgalmat generál, magyarán jól passzol a fejlődő országok piacához, ahonnan az Instagram a következő egymilliárd felhasználóját várja.

Mi nem tudtuk kipróbálni az appot, mert egyetlen telefonunkkal sem kompatibilis, bár ez lehet földrajzi korlát is, erről a Google Áruház képtelen tájékoztatni a felhasználóit.

Az Instagram Lite tartalmazza a képmegosztó szolgáltatás legfontosabb funkcióit. Lehet fotókat megosztani, szűrővel vagy enélkül, sztorikat közzétenni, mások képeit böngészni. A videómegosztás és a barátokkal való csevegés még nincs benne az appban, de állítólag ezek is hamarosan elérhetővé válnak.

(PetaPixel

Rovatok