Index Vakbarát Hírportál

Még drágább a Netflixed

2018. július 5., csütörtök 09:07

A Netflix kísérleti jelleggel elindította az Ultra fantázianevű előfizetési csomagot, ami várhatóan 16,99 euróba (az Egyesült Államokban: 16,99 dollárba) fog kerülni, szemben a Premium csomag 13,99 eurós / dolláros árával. A magasabb árért 4K felbontású, HDR-rel (nagy kontrasztaránnyal) felturbózott videókat kínálnak, amiket egyszerre négy előfizető nézhet különböző eszközökön.

A hírt megszellőztető TuttoAndroid szerint úgy tűnik, hogy a Netflix tesztjének az a célja, hogy felmérje, igényt tartanak-e a vásárlók a nagyobb felbontású és jobb képminőségű videókra, illetve hogy megkülönböztessék azt a Premium szolgáltatástól. Az Ultra tényleges bevezetése esetén a HDR támogatás a Premium csomagban megszűnne.

A CordCutting.com vette észre, hogy az új előfizetési modell tesztjelleggel már Németországban is elérhető, 16,99, illetve 19,99 eurós áron. A Netflix szóvivője megerősítette, hogy a különböző árszabás tulajdonképpen a fogyasztói igények felmérésére irányul: szeretnék jobban megérteni, hogy az előfizetők mennyi havidíjat lennének hajlandók fizetni a Netflixért.

(The Verge)

Rovatok