Index Vakbarát Hírportál

Idén nyárra ígérik a VR forradalmát

2018. július 12., csütörtök 10:52

Kiderült végre valami konkrétum arról, hol tart a Magic Leap várva várt vegyesvalóság-szemüvegének fejlesztése: a One nevű headset fejlesztői változata a cég ígérete szerint már idén nyáron megérkezik – írja az Engadget.

Míg a virtuális valóság (VR) azt jelenti, a felhasználó léphet be egy számítógéppel generált környezetbe; a kiterjesztett valóság (AR) pedig azt, hogy a valódi fizikai világba ágyaznak be virtuális elemeket; a Magic Leap vegyes vagy kevert valósága (Mixed Reality) ez utóbbinak a felturbózott változata: nem egy kijelzőn kell nézni a valódira ráhúzott virtuális valóságot, hanem a szemüveg azt közvetlenül a retinánkra vetíti rá, hogy a szemünkben álljon össze a hibrid kép.

Hogy ez a gyakorlatban hogy fog működni, azt eddig még csak nagyon kevesek próbálhatták ki, de annak ellenére, hogy még mindig nem sokat tudni a jövőbeli termékéről, a Magic Leap még mindig az utóbbi évek egyik legforróbb startupja, nagyobbnál nagyobb nevek öntik bele a pénzt, mert a valós és virtuális világ érzékelésének forradalmát várják tőle.

A cég most annyit árult még el, hogy a szemüveget az NVIDIA Tegra X2 nevű rendszercsipje fogja hajtani, ami elég nagy erőt jelent egy mobileszközhöz képest, de még kordában tartható fogyasztás mellett, hogy ne kelljen nagy akkukkal nehezíteni a dizájnos kütyüt. A konkrét üzemidőről viszont nem mondtak pontosabbat, mert az a szemüvegre írt játékok és más programok rendszerigényétől is függ majd.

Rovatok