Index Vakbarát Hírportál

Összeomlott a CIB Bank online rendszere

2018. július 20., péntek 14:15 | aznap frissítve

Pénteken dél körül teljesen összeomlott a CIB Bank internetes rendszere, több olvasónk és kollégánk is jelezte, hogy nem megy a www.cib.hu, nem lehet netbankot használni, a mobilapp sem működik.

Egyes, meg nem erősített információk szerint külső támadás érte a bank rendszereit, és még CIB-es kártyával sem lehet fizetni a boltokban.

Megkérdeztük a bank kommunikációs osztályát, hogy mit lehet tudni a helyzetről, vannak-e károk, akár az ügyfelek, akár a bank részéről. A bank a következőt válaszolta:

Technikai okból online csatornáink jelenleg nem elérhetőek, a probléma elhárításán szakembereink dolgoznak. Ügyfeleinktől elnézést kérünk, és köszönjük megértésüket, türelmüket.

Külön érdeklődésünkre leszögezték, hogy csak és kizárólag az online rendszerekben keletkezett kisebb üzemzavar, a kártyás fizetéseket ez nem érinti, és szerencsére szó sincs külső behatolásról, nem érte kibertámadás a bank rendszereit.

Frissítés: nem sokkal háromnegyed három előtt azt a tájékoztatást kaptuk a banktól, hogy ismét működnek az online rendszerek, ezt gyorsan ellenőriztük is, és csakugyan elérhető már a cib.hu, a netbank és az app is.

Rovatok