Index Vakbarát Hírportál

Letöröltek egy Ukrajnáról szóló térképet a Counter-Strike-ról

2023. június 2., péntek 21:25 | tizenegy hónapja frissítve

Egy finn lap azt állítja, hogy a Counter Strike: Global Offensive játékot készítő Valve blokkolt egy olyan térképet, amelyen keresztül az orosz játékosok független forrásból követhették az ukrajnai háborús híreket.

Az orosz–ukrán háború kitörése óta számos médium vált hozzáférhetetlenné az orosz lakosság számára. A „de_voyna” nevű Counter-Strike-térképet a finn Helsingin Sanomat lap készítette el, azzal a céllal, hogy az orosz nyelvű hírcenzúrát megkerülve tájékoztassák a háborúról az orosz CSGO-játékosokat – közölte a PCGamesN.

A finn lap azonban azt állítja, hogy a játékot fejlesztő Valve nemrég elérhetetlenné tette a térképet az orosz IP-címmel rendelkező játékosok számára. 

A TÉRKÉPET ÚGY TÖRÖLTÉK, HOGY CSAK Az orosz CÉLKÖZÖNSÉG SZÁMÁRA NE LEGYEN ELÉRHETŐ, MINDENKI MÁS LÁTHATJA.

A finn lap úgy véli, hogy ha Oroszország állna a térkép letiltása mögött, akkor a Steam nevű program használatát is letiltották volna, amelyen keresztül a Valve játékait játsszák. 

A lap szerint „nyilvánvaló”, hogy a tiltást az amerikai Valve játékszolgáltató vitte véghez. A PCGamesN felvette a kapcsolatot a Valve-vel, de ők egyelőre nem reagáltak a Helsingin Sanomat állításaira.

Rovatok