Index Vakbarát Hírportál

Már több mint 300 millió példányban kelt el a legnépszerűbb videójáték

2023. október 16., hétfő 16:41

Elképesztő határt lépett át a Minecraft, már több mint 300 millió példányban értékesítették a népszerű videójátékot, amely továbbra is a legnagyobb számban eladott játék a piacon. Hozzávetőlegesen a második legnépszerűbb játék „mindössze” 185 millió példányban kelt el…

A videójátékok népszerűsége napjainkban kétségtelen, a technológiai újítások, a konzolok többszínűsége, a mesterséges intelligencia és a virtuális valóság is olyan újításokat tettek lehetővé, hogy egyre szélesebb kör számára elérhetőek a különböző játékprogramok, amelyek sok esetben nem csak a szórakozásunkért felelnek, hanem edukációnkhoz és készségfejlesztésünkhöz is hozzájárulhatnak.

Ennek köszönhetően az sem különösen meglepő, hogy a játékgyártók markát is komoly bevétel ütötte az elmúlt években az eladások számának növekedése miatt – a trend pedig máig kitart. 

továbbra is a Minecraft a legnépszerűbb videójáték, olyannyira, hogy mára több mint 300 millió példányban kelt el, így magasan vezeti a toplistát. 

Az Engadget szerint ráadásul magasan előzi a jelenleg az eladások tekintetében második helyen álló Grand Theft Auto V-öt, amelyet egyelőre több mint 185 millió példányban értékesítettek. 

A tizenötödik évfordulóhoz közeledve a Minecraft továbbra is a legkelendőbb játék, több mint 300 millió eladott példánnyal. Ez egy olyan mérföldkő, amelyre senki sem mert gondolni, amikor leraktuk a játékban az első kockákat

– mondta Helen Chiang, a játékot fejlesztő Mojang Studios vezetője.

Rovatok