Index Vakbarát Hírportál

Bekeményít az Xbox, letiltja a nem hivatalos kontrollereket

2023. október 31., kedd 10:20

November 12-től már csak a Microsoft partnercégei által gyártott kontrollereket lehet csatlakoztatni az Xbox konzolhoz, a napokban már hibaüzenettel figyelmeztetik a felhasználókat a közelgő változásra.

A jövőben csak azon irányítóeszközöket lehet majd az Xbox konzollal használni, amik a Microsofttal partnerségben álló gyártók kínálatának részét képezik – írja a PC World

A lap szerint a Microsoft így akarja a felhasználókat a minőségibb darabok felé terelni, a gyártókat pedig jobb minőségű termékek gyártására ösztökélni.

A PC World több felhasználója is jelezte, hogy a napokban már a nem hivatalos Xbox-partnertől származó kontrollerének csatlakoztatását követően egy üzenet jelent meg, ami arra figyelmeztette, hogy november 12-étől nem fogja tudni használni azt. 

A csatlakoztatott kiegészítő nem engedélyezett. A nem hivatalos kiegészítők használata rontja a játékélményed. Ennek okán a nem hivatalos kiegészítőket blokkolni fogjuk 2023. 11. 12-től

– áll a hibaüzenetben. 

A Microsoft állítólag azon dolgozik, hogy több gyártóval tudjon partnerséget kötni, így az érintett cégek még jelentkezhetnek, és megpróbálhatják engedélyeztetni eszközeiket.

Mint írják, nem egyedüli a gyakorlat, a konkurencia, a PlayStation szintén nem ad bárkinek licencet. 

Rovatok