Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk: A Twitter megvásárlásával megmentettem a világot a „woke agyvírusától”

2023. november 2., csütörtök 15:33

Elon Musk szerint sokat ártott a civilizációnak a baloldali-liberális woke ideológia, amelyet következetesen csak „agyvírusnak” nevezett Joe Rogan halloween-i podcastjében. Az adásban Soros Györgyről is elmondta a véleményét.

Elon Musk Joe Rogan podcastjének halloweeni különkiadásában szerepelt, ahol elárulta, hogy azért vette meg a Twittert, hogy így mentse meg a civilizációt a woke „agyvírusától” – írja a CNBC.

Tesla milliárdos vezérigazgatója a beszélgetésben többször is említett „agyvírussal” az úgynevezett „woke”, baloldali gondolkodásra utalt.

Kissé melodramatikusan hangzik majd, de aggódtam, hogy ez korrozív hatással lesz a civilizációra

– mondta.

Musk kritizálta továbbá San Francisco város vezetését, azt mondta Rogannak, hogy a belvárosa olyan, mint egy „zombi apokalipszis”, és ez szintén annak az információs fegyvernek köszönhető, amely az agyakat támadja. 

Nem ez az első alkalom, hogy Musk kritizálja a „woke kultúrát”. Korábban arról beszélt, hogy szükség van egy ellen-narratívára, mert alaposan beavászkodott a szórakozásunkba, és az egyetlen megoldás, ha legyőzzük.

Musk más üzleti döntéseit is politikai aggályai motiválták. A Tesla 2021 októberében a kaliforniai Palo Altóból a texasi Austinba költözött, egy évvel azután, hogy Musk a Tesla eredménybeszámolóján a kaliforniai Covid egészségügyi rendeleteit „fasisztának” nevezte. És arra figyelmeztetett, Austin le ne másolja San Franciscót. 

Musk kifejtette a véleményét Soros Györgyről is, aki szerinte gyűlöli az emberiséget, és eltérítette az amerikai politikát az adományaival.

Rovatok