Index Vakbarát Hírportál

Kamu lifehackről rántotta le a leplet az Apple

2024. február 21., szerda 18:11

Az Apple hivatalosan is figyelmeztette a felhasználóit, hogy ne tegyék a vízbe esett iPhone-jukat rizsbe, mivel a vállalat szerint a rizs apró részecskéi károsíthatják a telefont.

Évek óta népszerű módszer a beázott telefonok megmentésére, hogy az emberek egy tál rizsbe teszik a készülékeket, mivel a logika szerint a rizs felszívja a felesleges vizet a telefonból. Az Apple azonban nemrég óva intette a felhasználókat attól, hogy ilyen helyzetekben rizshez nyúljanak, mondván, hogy ezzel csak ronthatnak a helyzeten – írja a Gizmodo.

Egy nemrég megjelent dokumentumban az Apple azt állítja, hogy a nedves készülékek rizsbe helyezése lehetővé teheti, hogy a rizs apró részecskéi károsítsák az iPhone-t, bár további részletekbe nem bocsátkoztak. A vállalat továbbá felhívta a figyelmet, hogy más, jól ismert módszerek alkalmazása a telefon megszárítására szintén problémásak, ezért ezeket is kerüljük. Ilyen például a külső hőforrás használata, vagy ha vattapamacsot dugunk a csatlakozóba.

A vállalat rizzsel kapcsolatos figyelmeztetése egybecseng más szakértők figyelmeztetésével, akik szerint

a rizses módszer lassabban működik, mintha egyszerűen csak a pulton hagynánk megszáradni a telefont.

Az idő ilyenkor kulcsfontosságú, hiszen a legfontosabb, hogy a víz ne tegyen kárt a telefon elektronikájában. Ahelyett, hogy a rizshez folyamodnánk, az Apple alternatív megoldást kínál a felhasználóknak.

Ha az iPhone vagy a töltő nedves – ez utóbbi esetben egy figyelmeztetés jelenik meg, és letiltja a töltést –, az Apple a következőket ajánlja:

Ha mindezek nem váltak be, akkor szakember segítségére van szükség.

Rovatok