Index Vakbarát Hírportál

Programozói versenyt hirdettek az egyetemistáknak

2024. február 22., csütörtök 12:24

Idén is megrendezi programozói versenyét az ArubaCloud nemzetközi, felhőszolgáltatásokat kínáló cég. A 24 órás megmérettetésre a felsőoktatásban aktív hallgatókat várják. A győztes csapat egymillió forintot kap, emellett a Superbike-világbajnokság hazai futamán is részt vehet.

Az ArubaCloud, Európa egyik vezető felhőszolgáltatója 2024-ben második alkalommal szervezi meg programozói hackathonját a hazai felsőoktatásban tanuló hallgatók számára.

Az esemény célja az IT-tudás fejlesztése, a legtehetségesebb egyetemi hallgatók felfedezése és olyan kiélezett helyzetek elé állítása, amely a tudásuk és helytállásuk fejlődését is elősegíti.

A 24 órás programozói verseny során az Aruba Cloud által kidolgozott feladatokat oldanak meg a csapatok. A verseny kiemelt lehetőséget biztosít a résztvevőknek a szakmai kapcsolataik kiépítésében, hiszen megismerhetik az IT-szektor vezető szakembereit és befektetőit is. 

A verseny fődíjaként egymillió forintot ajánlanak fel.

Emellett a győztes csapat részt vehet a Superbike-világbajnokság hazai futamán, ahol az Aruba Cloud versenycsapatával is találkozhatnak.

A verseny időpontja szeptember 14–15., amire maximum 5 fős csapatok jelentkezését várják. A jelentkezési határidő május 31-én lejár, ezért a leendő résztvevőknek érdemes minél hamarabb jelentkezniük a weboldalon.

Az esemény kiváló lehetőséget teremt az egyetemek számára, hogy hallgatóik összemérhessék tudásukat egy magas színvonalú programozói versenyen. 

Rovatok