Index Vakbarát Hírportál

Hotmailes jelszavakat loptak ezerszám

2009. október 5., hétfő 21:51

Hotmailes jelszavak ezreit halászták le hackerek. A lista egy számítástechnikai blogon bukkant fel, ahonnan postázták a BBC-hez. A Microsoft, a levelező rendszer tulajdonosa nyomoz, de egyelőre csak azt tudta biztosan megállapítani, hogy nem a cég hibázott.

Több ezer magánpostafiók passwordje került illetéktelen kezekbe az elmúlt napokban. A Hotmail ellopott jelszavairól Neowin nevű techblog adott először hírt, azt állítva, hogy az újságírók látták az abc sorrendbe szedett lista elejét egy fórumon. A fórumozó hackerek állították, hogy a bemutatottnál sokkal hosszabb névsor van a birtokukban.oft

A listát azóta eltávolították a fórumról. A betörés méreteiről egyelőre csak találgatások vannak, de a Neowin szerint csupán az A és a B kezdetűekből összeállított listán található nevek száma is meghaladta a 10 ezret.

A Neowin a fiókfeltörésről értesítette a BBC-t. A nemzetközi botrány miatt a Microsoft is azonnal reagált a hírre, és bejelentette, hogy nyomozást kezd az ügyben. A Hotmail tulajdonosa elismerte, hogy számos fióknál tapasztaltak problémát.

Tudomásunkra jutott, hogy néhány Live Hotmail ügyfél bizalmas adatait ismeretlenek illegális módszerekkel begyűjtötték, és bemutatták egy weboldalon – jelentette be a Microsoft, amely azonnal elérhetetlenné tette a veszélyben lévő bizalmas adatokat.

Rovatok