Index Vakbarát Hírportál

Hackertámadás érte a Fehér Házat

2012. október 1., hétfő 19:04

A Fehér Ház hétfőn elismerte, hogy egy számítógépes hálózata hackertámadás célpontja lett, ugyanakkor azt állította, hogy a titkosított rendszerekbe nem hatoltak be és adatlopásnak nincs jele. A hivatalos bejelentés azután történt, hogy a The Washington Free Beacon nevű hírportál azt állította, kínai hackerek betörtek a Fehér Ház egy kulcsfontosságú katonai rendszerébe, amelynek segítségével  a Fehér Ház Katonai Hivatala (WHMO) egyebek között a nukleáris fegyverek fölötti parancsnokságot gyakorolja.

Egy, a neve mellőzését kérő hivatalos személy szerint viszont a támadás egy „nem titkos hálózat" ellen irányult, és célzott adathalászatról (spear phishing) volt szó. Ilyen esetekben a hacker egy álcázott email segítségével olyan weboldalra irányítja a felhasználót, amelyen rosszindulatú szoftvert telepíthet annak komputerére, hogy átvehesse az ellenőrzést a számítógép fölött.

„Az ilyen támadások nem ritkák, és megtettük a lépéseket a károk mérséklésére" – jelentette ki a fehér házi illetékes. Hozzátette, hogy a rendszert elszigetelték és nincs semmilyen jel, amely adatok kiszivárgására utalna.

Rovatok