Index Vakbarát Hírportál

Szeptember 14-én mutatkozik be az iPhone 13

2021.09.08. 09:55
Megvan a dátum, szeptember 14-én mutatja be az Apple idei iPhone-szériáját. Az Apple Parkból közvetített virtuális esemény magyar idő szerint 19 órakor kezdődik, és várhatóan másfél-két órán át tart majd.

Az Apple várhatóan négy új iPhone okostelefont, egy új fülhallgatót, új okosórát és talán egy frissített iPad Mini táblagépet fog bemutatni; az új termékekről eddig kiszivárgott információkról ebben a cikkben szedtünk össze mindent.

Amellett, hogy új eszközök mutatkoznak be, melyek várhatóan idén még az ősszel a boltokba is kerülnek, a tradíciókhoz hűen a szeptember 14-i bemutató végével lesz elérhető az iOS 15- és az iPadOS 15-rendszerfrissítés az almás készülékek tulajdonosainak. Az új rendszer azonban nem tartalmazza minden újdonságát, melyet a WWDC során bemutattak, a közös streamelésre alkalmas SharePlay például biztosan csak egy későbbi verziófrissítéssel érkezik majd – írja a Verge.

Az amerikai média részére az Apple által kiküldött meghívókból két dologra lehet következtetni. Az egyik a műholdas telefonkapcsolat, a másik a kamera frissülése és egy, a Google Pixelekben elérhető szoftveres asztrofotó mód érkezése az iPhone-okba.

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) listájában a napokban találtak két új mágneses töltőt, amiből arra lehet következtetni, hogy a tavaly az iPhone-okhoz revitalizált MagSafe technológiát is frissíti idén az Apple. Várhatóan ezek továbbra is külön megvásárolható extrák lesznek, a dobozban kizárólag egy USB-C – Lightning kábelt ad majd a cég új mobiljai mellé.

Árak tekintetében a CNET szerint nem lesz változás a 2020-ban bemutatott iPhone 12-es telefonokhoz képest. A legolcsóbbnak számító modell, a 13 Mini 729 dollárról indul majd 64 GB tárhellyel, a sima 13-as 829 dollárról, a kisebbik Pro modell 999 dollár lesz, a Pro Max pedig 1099 dollárról startol majd. Akinek a kimaxolt modell kell, az 1399 dollárt is ott hagyhat a kasszánál az 512 GB-os Pro Max modellért. Magyar árakban ez vélhetően 299 990 forintos indulóárat jelent, a legdrágább modellért pedig hazánkban 611 990 forintot kérnek majd el.  • Tippek
  • Biztosítás

Rovatok