Index Vakbarát Hírportál

Usb-támogatást kapott az Xbox

2010. április 7., szerda 15:41

A Microsoft kicsit megkésve, de ellátta usb-támogatással az Xbox 360-at a legutóbbi szoftverfrissítésben. Mindössze le kell tölteni, és az adatokat már át is másolhatjuk az éppen kéznél lévő külső tárra - már ha az megfelel a Microsoft igényeinek. A kritériumok listája ugyanis értelmetlen és bosszantó korlátozásokat is tartalmaz.

Ahhoz, hogy az Xbox egyáltalán felismerje a külső tárat, annak 1 GB-nál nagyobb kapacitással kell rendelkeznie, így a kisebb memóriakártyák vagy pendrive-ok rögtön kiesnek. Ez nem nagyon logikusnak, mivel a legnagyobb haszna az lehet a külső tárhelyre való másolásnak, hogy a felhasználó képes lehet így az elmentett játékállásokat és hasonló adatokat kimenteni, amelyek 1 GB-nál messze kisebb helyet foglalnak.

A tárhely felső határa 16 GB, aminek szintén nem sok értelme van. Ezzel kapcsolatban érdekes viszont, hogy a cég éppen a közelmúltban kötött partnerségi szerződést a SanDisk nevű vállalattal, amellyel közösen 8 és 16 GB kapacitású külső tárakat kínálnak 40 és 70 dollárért (körülbelül 8 és 14 ezer forint), ami a piachoz képest szokatlanul drága. Az Xbox viszont még ezekből is csak kettőt képes egyszerre támogatni, így ha a felhasználó mégis nagyobb adatmennyiséget kívánna megmozgatni, 32 GB tárhellyel kell beérnie, azt is kétfelé elosztva, ahelyett, hogy egyetlen nagyobb, ráadásul a Microsoft által kínált megoldásoknál minden valószínűség szerint jóval olcsóbb eszközt használhatna.

Arra a kérdésre, hogy miért szabtak ilyen felső határt a támogatott eszközöknek, a Microsoft úgy válaszolt, hogy azért, mert "a maximum 16 GB kapacitású külső tárhelyek támogatása nagy előrelépést jelent más, jelenleg az Xbox 360-hoz elérhető megoldásokhoz képest". Ez igaz, a kérdésre viszont nem ad egyértelmű választ.

Rovatok